Tweet
АрсеналАстън ВилаБорнмътБрайтънБърнлиЕвертънКристъл ПаласЛестър СитиЛивърпулМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедНорич СитиНюкасъл ЮнайтедСаутхамптънТотнъм ХотспърУест Хем ЮнайтедУлвърхамптън УондърърсУотфордЧелсиШефилд Юнайтед

Шест позитивни теста за коронавирус във Висшата лига

Шест позитивни теста за коронавирус във Висшата лига

Novsport.com

Резултатите от тестовете на шестима футболисти или хора от щабовете на отборите във Висшата лига са положителни за наличие на Covid-19. Заразените ще бъдат изолирани за период от седем дни. През уикенда беше направена първата серия от проби, която включваше 748 човека.

От Висшата лига обявиха за положителните тестове, но не обявиха имената на заразените и от кои клубове са.

"Висшата лига предоставя тази информация с цел прозрачност и честност. Специфични детайли относно хората или клубове няма да бъде дадена. Резултатите ще бъдат правени обществено достояние след всяка серия тестване", се казва в изявление на ръководството на английското първенство.

Шампионатът бе прекъснат на 13 март поради пандемията от коронавируса, а надеждите са да бъде подновено на 12 юни. От днес играчите започнаха тренировки на групи без контакт. Резултатите на шестимата заразени са от първата серия направени тестове.

Novsport.com