Tweet
АрсеналАстън ВилаБорнмътБрайтънБърнлиЕвертънКристъл ПаласЛестър СитиЛивърпулМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедНорич СитиНюкасъл ЮнайтедСаутхамптънТотнъм ХотспърУест Хем ЮнайтедУлвърхамптън УондърърсУотфордЧелсиШефилд Юнайтед

ЧУДЕСНО: В Англия започнаха тренировки

ЧУДЕСНО: В Англия започнаха тренировки

Novsport.com

Повечето клубове от английската Висша лига се върнаха към тренировките днес, след като част от мерките заради пандемията от Covid-19 бяха отхлабени. Решението гласи, че от днес отборите могат да пускат своите играчи да тренират на малки групи, но трябва да спазват точно разпорежданията за социална дистанция.

Капитанът на лидера Ливърпул - Джордан Хендерсън бе един от завърналите се в тима, както имаше хора от Тотнъм, също започнали тренировки. От Манчестър Юнайтед обявиха, че техни играчи няма да излизат за занимания на групи до сряда. Футболистите са оторизирани да тренират заедно, но без да имат пряк контакт. Също така те трябва да идват преоблечени по екип за тренировка от дома си, както и да ползват единствено собствената си баня.

Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус заяви за радио Би Би Си 4, че клубът е взел всички необходими предпазни мерки, за да гарантира безопасността на всички участващи в тренировките.

"Вниманието към детайлите беше просто фантастично! По-голямата част от нашия отбор видя всичко това и смятам, че го приемат нормално и с нужния респект, каза опитният специалист.

"Но личните обстоятелства за всеки са различни. Бихте могли да имате бременна съпруга у дома или да имате болна свекърва или каквото и да е. Ще трябва да ги уважаваме, добави Брус.Капитанът на Уотфорд Трой Дийни заяви, че все още няма да се връща на тренировки заради опасения за здравето на сина си.

"Синът ми е само на пет години. Той имаше затруднения с дишането, така че не искам когато се прибирам вкъщи, да го излагам на по-голяма опасност", казва той в ю-туб канал.

По-рано днес стана ясно, че във Висшата лига на Англия има шест позитивни теста на футболисти за коронавирус.

Novsport.com