Tweet
АрсеналАстън ВилаБорнмътБрайтънБърнлиЕвертънКристъл ПаласЛестър СитиЛивърпулМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедНорич СитиНюкасъл ЮнайтедСаутхамптънТотнъм ХотспърУест Хем ЮнайтедУлвърхамптън УондърърсУотфордЧелсиШефилд Юнайтед

Лекарите на клубовете в Премиър лийг: Внимавайте, ще ни застигне лавина от контузии

Лекарите на клубовете в Премиър лийг: Внимавайте, ще ни застигне лавина от контузии

Novsport.com

Медицинските щабове на клубовете в Премиър лийг предупреждават ръководителите, че ще рискуват сериозно здравето на футболистите, ако скъсят сроковете, в които да завърши сезонът, след като веднъж бъде подновен.

За момента Висшатата лига е спряна до 30 април. Очакванията обаче са, че едва ли мачовете могат да бъдат подновени до 30 май. След това се обсъждат няколко варианта. Някои от клубовете искат календарът да се преобразува така, че кампанията да приключи до 30 юни. Така ще се избегнат проблемите с изтичащите договори на играчите. Това обаче би означавало, че един отбор, ако участва в евротурнирите, ще трябва да играе по три пъти седмично. Според докторите това обаче ще доведе до истинска лавина от мускулни контузии.

Ситуацията се усложнява от факта, че някои от играчите няма да са тренирали пълноценно по четири-пет седмици, преди да подновят заниманията.

Клубовете от Премиър лийг се събират на 3 април на нова среща, на която да се обсъждат мерките и вариантите за подновяването на първенството.

Novsport.com