Tweet
АрсеналАстън ВилаБорнмътБрайтънБърнлиЕвертънКристъл ПаласЛестър СитиЛивърпулМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедНорич СитиНюкасъл ЮнайтедСаутхамптънТотнъм ХотспърУест Хем ЮнайтедУлвърхамптън УондърърсУотфордЧелсиШефилд Юнайтед

Клоп: Няма да застрашим здравето на играчите

Клоп: Няма да застрашим здравето на играчите

Novsport.com

ениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че играчите му имат право сами да решат дали да подновят тренировки с тима и могат да откажат да го сторят, ако се притесняват за здравето си. Вчера клубовете от Висшата лига получиха разрешение да подновят групови тренировки, като капитанът на Уотфорд Трой Дийни обяви, че няма да участва в заниманията, тъй като се притеснява за здравето на семейството си.

"Напълно ясно е, че това е избор на играчите. Казах им преди началото на сесията, че те са тук по своя собствена воля. В обичайната ситуация вие сте подписали договор и трябва да бъдете тук, когато ви кажа, но в този случай, ако се притеснявате за здравето си, няма нужда да идвате. Няма ограничения, няма наказания, нищо. Това е тяхно решение и ние ще го уважим напълно", коментира Клоп след първата тренировъчна сесия днес.

"Първата група от 10 е тук, след това ще започне втората сесия с още 10 човека и накрая още пет. Ще видим дали всички ще се появят, но ние знаем, че те ще го направят, защото иначе щяха да ни се обадят и да кажат, че няма да дойдат. Момчетата са добре. Никога не бихме поставили никого под риск. Да, ние обичаме футбола, да, това е нашата професия, но футболът не е по-важен от нашите животи или животите на другите", допълни треньорът на "червените".

Novsport.com