Tweet
АрсеналАстън ВилаБорнмътБрайтънБърнлиЕвертънКристъл ПаласЛестър СитиЛивърпулМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедНорич СитиНюкасъл ЮнайтедСаутхамптънТотнъм ХотспърУест Хем ЮнайтедУлвърхамптън УондърърсУотфордЧелсиШефилд Юнайтед

Гуардиола: Англия е най-доброто място за работа

Гуардиола: Англия е най-доброто място за работа

Novsport.com

Наставникът наМанчестър СитиДжосеп Гуардиолае категоричен, че най-доброто място за един мениджър е Англия заради подкрепата на феновете. Както е известно, специалистът преди това водиБарселонав испанската Ла Лига иБайерн (Мюнхен)в германската Бундеслига.

“Няма по-добро място за работа от Англия. Няма по-добро място да си вършиш работата на мениджър. Мога да я сравня с Испания и Германия. Подозирам, че в Италия би било подобно. Няма по-добро място от Англия. Феновете винаги те подкрепят. Аз съм със синя фланелка, аз съм един от вашите. Първата година беше трудна. Когато бяхма отстранени отМонаков Шампионската лига и изпитвахме проблеми във Висшата лига, но феновете ни подкрепяха. Усетих това през първия ми сезон тук, когато не спечелихме нито един трофей. Те ме подкрепяха. Не забравям това. Сега е лесно да кажем колко сме добри. В момента, в който нещата не се получаваха толкова добре, се нуждаех от време. Всички се нуждаем от време, но аз получих подкрепата.Требълът е един от най-добрите заради мястото, където го направихме.

В Англия беше най-тежкият ми. Висшата лига и английският футбол са най-трудните. Така е заради тежкия календар и физиката на опонентите. Също така и климатичните условия - има четири или пет месеца, където времето е наистина лошо. Толкова е изискващо. Първият ми требъл е един от най-приятните. Първият ми с Барселона беше най-приятният, а този от изминалия сезон също беше такъв. Знаехме, че претендентите ще са по-добри. Знаехме, чеЛивърпулще бъде сред тях. Беше малко по-невероятно тази година да поддържаме тези скорост и ниво. Изоставахме със седем точки. Тогава имаше тенеденция да губим точки. Трябва да имаш невероятен фокус всеки ден”, коментира Гуардиола пред клубния сайт.
Novsport.com