Tweet
АрсеналАстън ВилаБорнмътБрайтънБърнлиЕвертънКристъл ПаласЛестър СитиЛивърпулМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедНорич СитиНюкасъл ЮнайтедСаутхамптънТотнъм ХотспърУест Хем ЮнайтедУлвърхамптън УондърърсУотфордЧелсиШефилд Юнайтед

Босът на УЕФА скочи на английските клубове и управленци!

Босът на УЕФА скочи на английските клубове и управленци!

Novsport.com

Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че клубовете от Висшата лига винаги правят "откачени" оплаквания и ги упрекна в двойни стандарти.Две седмици след приключването на сезон 2018/2019, Чеферин реши да отговори на част от провокациите, докато изнасяше реч пред Оксофордския университет.

"Бях подкрепен от 76 процента от европейските федерации при първото ми избиране за президент на УЕФА, но не и от Англия. Англия подкрепи моя опонент.

Когато са замесени английски клубове, когато получаваме оплаквания, те са откачени! По този начин не си помагате да бъдете по-популярни сред европейския футбол.

Ако някой ме пита защо сме играли финал в Баку, бих отвърнал: И там живеят хора. И там има хомо сапиенс. Азербайджанците трябваше да гледат началото на мача от 11 часа вечерта заради часовия пояс, но никой не се оплака. Ако два отбора от Азербайджан играеха в Лондон, никой нямаше да се оплаче. Те щяха да дойдат и да играят без никакви проблеми. Преди година и половина решихме, че този финал ще се играе в Баку, който разполага с модерен стадион за 70 хиляди души. Мисля, че в Англия има само едно по-голямо съоръжение.

Трябва да развиваме футбола навсякъде, не само в Англия или Германия. Моето мислене е, че трябва да играем финалите на възможно най-големите стадиони, дори и това да значи, че ще ползваме само 4-5 места. За Шампионската лига в Мадрид имахме 62 хиляден стадион и 980 хиляди заявки. Ако, например, бяхме играли на "Уембли", за феновете щеше да има 30 хиляди повече билети. Може би това като върхово, ама наистина върхово събитие трябва да се играе само на топ съоръжение.Но Лига Европа и всичко останало трябва да се споделя с другите, които обичат футбола", заяви Чеферин.

Novsport.com